Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNI SLAVSKI KOLAČ - RECEPT ZA POČETNIKE: Napravite najlepšu i najmekšu pogaču koja će zadiviti sve goste

Autor Aleksandra Ljubičić

Slavski kolač za posnu slavu je recept za početnike koji svaka domaćica treba da zna.

 Posni slavski kolač recept za početnike1548366785.jpg Izvor: Shutterstock

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Đurđic. Kako ove godine 16.novembar pada u sredu trpeza za slavu treba da bude posna. Pored mnogobrojnih specijaliteta poput predjela, salata, prebranca, sarmica i sitnih kolača, treba umesiti i posni slavski kolač koji je jedan od obeležja krsne slave. Ukoliko ste početnik pročitajte recept u nastavku, ispratite sve korake i umesićete najlepši slavski kolač. Nakon pečenja kolač ukrasite.

  • Sastojci:
  • pola kg brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 300 - 400 ml kisele vode
  • 80 ml ulja
  • pola kašićice šećera
  • 1 kašičica soli

Priprema:

Pomešajte kvasac sa šećerom i kašikom brašna pa prelijte kiselom vodom sobne temperature da kisne. Kad se kvasac aktivira dodati ostatak brašna i so pa zamesite testo. Dobro ga obraditi i ostaviti da narasta na toplom oko 40 min. Naraslo testo ponovo premesiti, staviti  u šerpu u kojoj ćete peći i pustiti da naraste jos 15min a onda peći na 220 stepeni oko sat vremena. Nakon toga slavski kolač ukrsite ukrasima po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti