Za predstojeće praznike ili za slavu napravite ovu svečanu salatu sa piletinom i paradajzom. Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, a najbolje od svega je što možete odmah da je servirate. Odlično ide i uz glavno jelo i uz predjela poput proje, pite, rolata i suhomesnatih proizvoda.

  • Sastojci:
  • 300 g pilećeg filea
  • 2 paradajza
  • 2 kuvana jajeta
  • 100 g majoneza
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 praziluk
  • so po ukusu

Priprema:

Pileći file skuvajte pa ga isecite na sitne kockice. iseckajte i praziluk, kuvana jaja i paradajz (odstranite središnji deo koji je pun vode). Činiju obložite providnom folijom pa stavite najpre pola rendanog kačkavalja. Poprskajte majonezom pa stavite pola seckanog paradajza i pola praziluka, posolite. Ponovo stavite malo majoneza, pa stavite pola piletine i prelijte majonezom, zatim polovinu jaja i ponovo majonez. Ponovite postupak još jednom sa svim slojevima: sir, paradajz, praziluk, piletina, jaja. Stavite tanjir na činiju pa okrenite salatu. Odstranite foliju i servirajte.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE