Za predstojeće praznike ili za slavu napravite ovu svečanu salatu sa piletinom i paradajzom. Priprema vam neće oduzeti mnogo vremena, a najbolje od svega je što možete odmah da je servirate. Odlično ide i uz glavno jelo i uz predjela poput proje, pite, rolata i suhomesnatih proizvoda.
- Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 2 kuvana jajeta
- 100 g majoneza
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 praziluk
- so po ukusu
Priprema:
Pileći file skuvajte pa ga isecite na sitne kockice. iseckajte i praziluk, kuvana jaja i paradajz (odstranite središnji deo koji je pun vode). Činiju obložite providnom folijom pa stavite najpre pola rendanog kačkavalja. Poprskajte majonezom pa stavite pola seckanog paradajza i pola praziluka, posolite. Ponovo stavite malo majoneza, pa stavite pola piletine i prelijte majonezom, zatim polovinu jaja i ponovo majonez. Ponovite postupak još jednom sa svim slojevima: sir, paradajz, praziluk, piletina, jaja. Stavite tanjir na činiju pa okrenite salatu. Odstranite foliju i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus