Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi. Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom.

  • Sastojci:
  • 200 - 250 g sira
  • so po potrebi
  • 3 jajeta
  • 15 kašika kukuruznog brašna
  • 5 kašika belog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1dl ulja

Priprema:

U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu. Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir. Ukoliko nije dovoljno slan posolite. Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE