Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi. Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom.
- Sastojci:
- 200 - 250 g sira
- so po potrebi
- 3 jajeta
- 15 kašika kukuruznog brašna
- 5 kašika belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1dl ulja
Priprema:
U posudi pomešajte obe vrste brašna i prašak za pecivo. Dodajte potom jaja, ulje, jogurt i kiselu vodu. Dobro izjednačite smesu pa ubacite i izdrobljeni sir. Ukoliko nije dovoljno slan posolite. Sipajte smesu u tepsiju ili vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. pecite u zagrejanoj rerni pola sata na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem