Pita sa sirom spada u klasike koje svaka domaćica zna da napravi. Obično je prvi izbor za doručak, večeru i kada se najave gosti. Sada je napravite još brže i to bez kora, koristeći tost hleb. Nećete ni trepnuti, a već će biti gotova. Servirajte je uz čašu jogurta.

  • Sastojci:
  • 12 kriški tost hleba
  • 200 g krem sira
  • 250 g kačkavalja
  • 2 čena belog luka
  • 80 g maslaca
  • origano

Priprema:

Poređajte kriške hleba u pleh. U činiji pomešajte krem sir sa izgnječenim belim lukom i puterom, koji treba da bude mekan, na sobnoj temperaturi. Dobijenu smesu nanesite na kriške. Pospite rendanim sirom i origanom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE