Pasulj je vrlo hranljivо i ukusno jelo, i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu. Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa u zavisnosti od regiona. Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima. U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se sluđiti i na posnim slavama.
- Sastojci:
- 500 g pasulja
- 3 glavice crnog luka
- mlevena paprika, so, biber
- ulje
Priprema:
Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati. Pasulj dobro skuvati pa procediti. Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati. prebacite pasulj u tepsiju i zapeći u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list
Rum kuglice sa crnom čokoladom i kokosom, tope se u ustima