Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMA NAJBOLJI PASULJ PREBRANAC: Nezaobilazno jelo na posnoj slavskoj trpezi, a pravi se veoma prosto

Autor Aleksandra Ljubičić

Naučite kako se pravi pasulj prebranac. Kada su posne slave ovaj specijalitet se služi kao glavno jelo.

 PREBRANAC 1176743137.jpg Izvor: Shutterstock

Pasulj je vrlo hranljivо i ukusno jelo,  i jednostavno za pripremu bez obzira na sortu. Širom sveta mogu se pronaći mnoga regionalna variva od pasulja poznata kao čorba od pasulja, koja uključuju sporo kuvanje pasulja sa mešavinom povrća i mesa u zavisnosti od regiona. Obilno varivo od pasulja, u Srbiji poznato i kao čorbast pasulj, vojnički pasulj, pasulj na tavče, jedno je od najrasprostranjenijih u restoranima širom Srbije i obično se jede u svim godišnjim dobima. U nastavku pročitajte recept za pasulj prebranac koji možete jesti i kada je post, a može se sluđiti i na posnim slavama.

  • Sastojci:
  • 500 g pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • mlevena paprika, so, biber
  • ulje

Priprema:

Luk iseckati sitno i pržiti ga na ulju, pa kad postane staklast skloniti ga sa ringle i dodati mlevenu slatku papriku i promešati. Pasulj dobro skuvati pa procediti. Dodati mu zapršku od luka, posoliti i pobiberiti i promešati. prebacite pasulj u tepsiju i zapeći u rerni oko pola sata na 200 stepeni da se odozgo uhvati korica.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti