Prilikom posta ljudi često jedu jednoličnu hranu, jer nemaju inspiraciju za pripremu. Umesto da vrtite 3-4 jela u krug, isprobajte ovaj posni recept za špansku musaku koja se pravi od raznovrsnog povrća. Ako želite, možete da dodate još neko povrće, kao što su tikvice, ali i mahunarke, kao što je leblebija. Jelo je ukusno kako god da ga spremite, a svideće se svima.
- Sastojci:
- 700 g krompira
- 700 g plavog patlidžana
- 700 g sveže paprike
- 300 ml ulja
- 700 ml soka od paradajza
- 6 čenova belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika šećera
- svež peršun
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na kolutove, pa prelijte vodom. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga posolite i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vreme propržite sitno secakn crni luk, pa kad omekša dodajte i mleveni beli. Posle minuta sipajte paradajz sok. Dodajte brašno, šećer i so, pa promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Krompir procedite, pa kratko ispžite i poređajte u tepsiju. Patlidžan procedite, a zatim ga ispržite u tiganju u kojem se pržio krompir. Poređajte ga preko krompira. Na kraju u istom tiganju izdinstajte i papriku isečenu po želji. Patlidžan i papriku možete da pržite zajedno. Kada omekša dodajte je u tepsiju. Prelijte paradajz sosom, pa promešajte i pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus