Prilikom posta ljudi često jedu jednoličnu hranu, jer nemaju inspiraciju za pripremu. Umesto da vrtite 3-4 jela u krug, isprobajte ovaj posni recept za špansku musaku koja se pravi od raznovrsnog povrća. Ako želite, možete da dodate još neko povrće, kao što su tikvice, ali i mahunarke, kao što je leblebija. Jelo je ukusno kako god da ga spremite, a svideće se svima. 

  • Sastojci:
  • 700 g krompira
  • 700 g plavog patlidžana
  • 700 g sveže paprike
  • 300 ml ulja
  • 700 ml soka od paradajza
  • 6 čenova belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika šećera
  • svež peršun

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite na kolutove, pa prelijte vodom. Patlidžan takođe isecite na kolutove, pa ga posolite i ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vreme propržite sitno secakn crni luk, pa kad omekša dodajte i mleveni beli. Posle minuta sipajte paradajz sok. Dodajte brašno, šećer i so, pa promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Krompir procedite, pa kratko ispžite i poređajte u tepsiju. Patlidžan procedite, a zatim ga ispržite u tiganju u kojem se pržio krompir. Poređajte ga preko krompira. Na kraju u istom tiganju izdinstajte i papriku isečenu po želji. Patlidžan i papriku možete da pržite zajedno. Kada omekša dodajte je u tepsiju. Prelijte paradajz sosom, pa promešajte i pecite u rerni na 200°C nekih 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE