Ova posna pitasa pivom je fantastična i odmah spremna za služenje jer je pre pečenja isečena na kocke. Obavezno je isecite da bi upila preliv od koga fantastično naraste i razlista se. za pripremu vam ne treba mnogo ni vremena, ni sastojaka.

  • Sastojci:
  • 500 g kora za pitu
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 veća krompira
  • 80 g sojinih ljuspica
  • 400 g šampinjona
  • Za preliv:
  • 50 ml ulja
  • 200 ml piva
  • Za posipanje:
  • susam ili druge semenke po izboru 

Priprema:

Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu. Luk propržiti, dodati narendani krompir i na kraju ljuspice od soje. Posebno propržiti šampinjone i sve sastojke sjedinjiti u jednu smesu. U podmazani pleh ređati kore i na svaku rasporediti po malo fila sem na poslednju. Pitu iseći na kocke. Preliti mešavinom ulja i piva. Posuti semenkama po želji i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Recept poslala Milena Jovanović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE