Ova posna pitasa pivom je fantastična i odmah spremna za služenje jer je pre pečenja isečena na kocke. Obavezno je isecite da bi upila preliv od koga fantastično naraste i razlista se. za pripremu vam ne treba mnogo ni vremena, ni sastojaka.
- Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 veća krompira
- 80 g sojinih ljuspica
- 400 g šampinjona
- Za preliv:
- 50 ml ulja
- 200 ml piva
- Za posipanje:
- susam ili druge semenke po izboru
Priprema:
Sojine ljuspice potopiti u toplu vodu. Luk propržiti, dodati narendani krompir i na kraju ljuspice od soje. Posebno propržiti šampinjone i sve sastojke sjedinjiti u jednu smesu. U podmazani pleh ređati kore i na svaku rasporediti po malo fila sem na poslednju. Pitu iseći na kocke. Preliti mešavinom ulja i piva. Posuti semenkama po želji i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.
Recept poslala Milena Jovanović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem