Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROJA SA PRAZILUKOM: U Jugoslaviji je ovaj recept bio sastavni deo posne trpeze - pravi se očas posla

Autor Aleksandra Ljubičić

Po ovom receptu su jugoslovenske domaćice pravile posnu proju.

 posna proja_1930026380.jpg Izvor: Shutterstock

Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju. Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vreme posta. Ovako su je pravile i domaćice u staroj Jugoslaviji.

  • Sastojci:
  • 200 g belog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 struka praziluka
  • pola čaše ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 čaše kisele vode
  • so

Priprema:

Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni  iseckajte ali ostavite sa strane. Pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte prženi praziluk pa promešajte. sipajte smesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim delom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Живан Радивојевић

Који су југословени постили? Балије, усташе, зеленаши? Докле више?

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti