Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI POSNI MAJONEZ: Priprema se duplo brže od "običnog", a idealan je predlog za Svetog Nikolu

Autor Sanja Belinić

Od posnog majoneza možete da pravite najlepše salate.

 Kako se pravi posni majonez Izvor: Printscreen/YT/ Olesea Slavinski

Božićni post je počeo danas i svi vernici koji ga se pridržavaju moraju da prilagode svoj jelovnik namirnicama koje mogu da jedu. Majonez je glavni sastojak skoro svih slavskih salata, kao i mnogih slanih torti. Približava se jedna od najvećih srpskih slava, Sveti Nikola, a ona je posna, pa omiljenu hranu možete da spremite ako mrsni zamenite posnim majonezom. Priprema se u blenderu očas posla. 

  • Sastojci:
  • 100 g indijskih oraha 
  • sok od 1/2 limuna
  • 6-8 kašika vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka 
  • senf, po želji 

Priprema:
Indijski orah prelijte vrućom vodom i ostavite tako nekih 4-5 sati. Prodecite i stavite u blender, pa dodajte vodu, maslinovo ulje, limunov sok, so, biber, beli luk i senf ako želite. Dobro izblendirajte i služite. Možete da ga držite 3 dana u frižideru. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti