Slavske salate su ono čemu se svi raduju, a najpoznatije su ruska i mimoza. One jesu preukusne, ali svake godine pravljenje iste salate dosadi, pa vam donosimo recept za još jednu ukusnu, dekorativnu i jednostavnu salatu.Pravi se od ribe i krutona, a može da bude mrsna ili posna. Ako želite posnu varijantu tvrdi sir zamenite biljnim, a majonez posnim. Ova salata će ulepšati svaku slavsku trpezu, a gosti će uzimati repete. 

  • Sastojci:
  • 1 riblji file (po želji) 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 3 kriške hleba 
  • 150 g čeri paradajza 
  • peršun 
  • majonez 

Priprema:
File stavite u alu foliju i začinite ga po želji i prelijte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. Hleb isecite na sitne kockice, pospite začinskom paprikom i ispržite u suvom tiganju. U posudi pomešajte ribu koju ste usitnili, polovinu krutona, rendani sir, seckani paradajz i peršun. Dodajte majoneza po želji i dobro promešajte. Sipajte u kalup, poravnajte, pa pospite preostalim krutonima. Ukrasite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE