Slavske salate su ono čemu se svi raduju, a najpoznatije su ruska i mimoza. One jesu preukusne, ali svake godine pravljenje iste salate dosadi, pa vam donosimo recept za još jednu ukusnu, dekorativnu i jednostavnu salatu.Pravi se od ribe i krutona, a može da bude mrsna ili posna. Ako želite posnu varijantu tvrdi sir zamenite biljnim, a majonez posnim. Ova salata će ulepšati svaku slavsku trpezu, a gosti će uzimati repete.
- Sastojci:
- 1 riblji file (po želji)
- 100 g tvrdog sira
- 3 kriške hleba
- 150 g čeri paradajza
- peršun
- majonez
Priprema:
File stavite u alu foliju i začinite ga po želji i prelijte maslinovim uljem. Pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. Hleb isecite na sitne kockice, pospite začinskom paprikom i ispržite u suvom tiganju. U posudi pomešajte ribu koju ste usitnili, polovinu krutona, rendani sir, seckani paradajz i peršun. Dodajte majoneza po želji i dobro promešajte. Sipajte u kalup, poravnajte, pa pospite preostalim krutonima. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus