Urnebes salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. U nastavku pročitajte kako da je napravite sami kod kuće. Potrebno vam je svega nekoliko jednostavnih sastojaka koje lako možete nabaviti na pijaci. Biće i odličan dodatak slavskoj trpezi.
- Sastojci:
- 500 g sira
- 2-3 čena belog luka
- ljuta tucana paprika (količina po želji)
- kašičica mlevene slatke paprike
- maslinovo ulje
- so, ukoliko je sir neslan
Priprema:
U činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte ljutu tucanu papriku i slatku mlevenu. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte. Kad se masa ujednači, sipajte malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus