U hladnim jesenjim i zimskim danimatople čorbe krepe naše telo, jačaju imunitet i mogu biti sjajan izbor za ručak ili najava za glavno jelo. Jedan recept za šarenu imunitet čorbu potpuno će se oduševiti - puna je hranljivih sastojaka, vitamina i minerala.Čorba se kuva sa piletinom i masnoća se dobija od pileće kožice što po starom bakinom receptu može pomoći kod kašlja, a spanać, luk, grašak, kukuruz i drugo povrće idealan si izvor vlakana koji će osnažiti telo. Ako niste sigurni šta da spremite i poslužite porodici kao zdrav i ukusan ručak, šarena imunitet čorba je pun pogodak.
- Sastojci:
- 3 krompira
- 400 g pilećeg mesa sa kožicom i koskom
- kesa zlatne mešavine
- 1 crni luk
- 1 praziluk
- šaka prokelja
- 3 briketa spanaća
- 1 kašika brašna
Priprema:
U šerpu stavite meso i sipajte oko 3 l vode. Kada je piletina skuvana, izvadite je iz vode i ostavite sa strane da se malo ohladi. Oljuštite i iseckajte krompir na kockice, pa ga dodajte u vodu u kojoj se kuvala piletina da se krčka. Iseckajte crni luk i praziluk, pa ga propržite na malo ulja. Zatim pomešajte brašno i malo vode i mešajte dok ne nestanu gromuljice, pa sipajte u tiganj sa lukom i krčkajte, uz neprestano mešanje na srednjoj vatri. Mešavinu luka i brašna iz tiganja sipajte u čorbu sa krompirom i promešajte. Skuvanu piletinu odvojite od kostiju i kožice, iseckajte i ubacite u čorbu. Promešajte, pa dodajte prokelj, brikete spanaća i zlatnu mešavinu. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri oko 20 minuta, posolite i pobiberite, a po želji možete da dodate i malo peršuna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem