Svi jedva čekaju hladno vreme jer tada dolaze slave i praznici, a počinje i da se jede kiseli kupus. Od njega se prave sarme i podvarak, a ovim jelima niko ne može da odoli. Italijani imaju svoj recept za lažni podvarak koji se pravi od slatkog kupusa, a može da se jede i leti. Košta manje od 150 dinara, ne postoji šansa da vam ne uspe, a svideće vam se na prvi zalogaj. Obavezno isprobajte.
- Sastojci:
- 600 g kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica korijandera
- 2 kašike paradajz paste
- 100 ml vode
- 2 lovorova lista
Priprema:
Kupus isecite na trake ili izrendajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte kupus i kuvajte kratko. Zatim posolite i pobiberite, a onda začinite korijanderom i timijanom. Paradajz pastu pomešajte sa vodom i prelijte preko kupusa, pa poređajte lovorov list. Poklopite i kuvajte 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus