Svi jedva čekaju hladno vreme jer tada dolaze slave i praznici, a počinje i da se jede kiseli kupus. Od njega se prave sarme i podvarak, a ovim jelima niko ne može da odoli. Italijani imaju svoj recept za lažni podvarak koji se pravi od slatkog kupusa, a može da se jede i leti. Košta manje od 150 dinara, ne postoji šansa da vam ne uspe, a svideće vam se na prvi zalogaj. Obavezno isprobajte. 

  • Sastojci:
  • 600 g kupusa 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa 
  • 1 kašičica timijana 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 2 kašike paradajz paste
  • 100 ml vode 
  • 2 lovorova lista 

Priprema: 
Kupus isecite na trake ili izrendajte. U tiganju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte kupus i kuvajte kratko. Zatim posolite i pobiberite, a onda začinite korijanderom i timijanom. Paradajz pastu pomešajte sa vodom i prelijte preko kupusa, pa poređajte lovorov list. Poklopite i kuvajte 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE