Ako postite, a želite nešto brzo i ukusno, onda je najbolje da napravite ribu. Izaberite filet po želji, dobro ga začinite i pecite u rerni svega 10 minuta. Ovako pripremljena riba je odličan predlog i za posni slavski sto, jer se baš brzo i lako pravi, a ukus je očaravajući. Sastojke imate kod kuće jer su u pitanju začini, a u zavisnosti od izbora fileta zavisi cena obroka. Možete da poslužite samu ili sa krompir salatom

  • Sastojci:
  • 1 filet bakalara
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 2 kašičice tucane paprike 
  • 1 kašičica italijanskog začina
  • 2 kašičice začina za ribu
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • limun
  • ulje

Priprema:
U posudu stavite filet ribe, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Zatim pomešajte sve začine u jednoj posudi (beli luk, peršu, tucanu papriku, italijanski začin, začin za ribu i dimljenu papriku) pa pospite preko ribe i premažite uljem da dobro upije. Okrenite ribu na drugu stranu i ponovite postupak. Zatim je pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prelijte limunovim sokom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE