Ako postite, a želite nešto brzo i ukusno, onda je najbolje da napravite ribu. Izaberite filet po želji, dobro ga začinite i pecite u rerni svega 10 minuta. Ovako pripremljena riba je odličan predlog i za posni slavski sto, jer se baš brzo i lako pravi, a ukus je očaravajući. Sastojke imate kod kuće jer su u pitanju začini, a u zavisnosti od izbora fileta zavisi cena obroka. Možete da poslužite samu ili sa krompir salatom.
- Sastojci:
- 1 filet bakalara
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog peršuna
- 2 kašičice tucane paprike
- 1 kašičica italijanskog začina
- 2 kašičice začina za ribu
- 1 kašičica dimljene paprike
- limun
- ulje
Priprema:
U posudu stavite filet ribe, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Zatim pomešajte sve začine u jednoj posudi (beli luk, peršu, tucanu papriku, italijanski začin, začin za ribu i dimljenu papriku) pa pospite preko ribe i premažite uljem da dobro upije. Okrenite ribu na drugu stranu i ponovite postupak. Zatim je pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prelijte limunovim sokom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus