Skuša spada u najzdravije morske ribe i obavezno je uvrstite u jelovnik barem jednom nedeljno. Sve vrste riba su zdrave, pa možete da izaberete neku po vašoj želji i da isprobate ovaj recept. Ovo je najlakši recept za pripremu, a ako želite dodatno da olakšate sebi onda kupite već spremne filete. Ukusan preliv će joj dati poseban šmek, a peče se samo 15 minuta.
- Sastojci:
- 1 skuša (može riba po izboru)
- 1 kašika limunovog soka
- 1/3 kašičice soli
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika ulja
- seckani peršun
Priprema:
U posudi pomešajte so, soja sos, limunov sok i ulje. Skuši isecite rep i glavu, pa isecite filete. Na svako filetu isecite trake, ali ne do kraja. Zatim svaku traku zasecite na vrhu (pogledaj slike). Stavite ribu na pleh obložen pek papirom. Zatim svaku traku uvrnite i prelijte pripremljenom smesom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom. Možete da koristite već gotove filete.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem