Skuša spada u najzdravije morske ribe i obavezno je uvrstite u jelovnik barem jednom nedeljno. Sve vrste riba su zdrave, pa možete da izaberete neku po vašoj želji i da isprobate ovaj recept. Ovo je najlakši recept za pripremu, a ako želite dodatno da olakšate sebi onda kupite već spremne filete. Ukusan preliv će joj dati poseban šmek, a peče se samo 15 minuta. 

  • Sastojci:
  • 1 skuša (može riba po izboru) 
  • 1 kašika limunovog soka 
  • 1/3 kašičice soli 
  • 2 kašike soja sosa 
  • 1 kašika ulja 
  • seckani peršun

Priprema:
U posudi pomešajte so, soja sos, limunov sok i ulje. Skuši isecite rep i glavu, pa isecite filete. Na svako filetu isecite trake, ali ne do kraja. Zatim svaku traku zasecite na vrhu (pogledaj slike). Stavite ribu na pleh obložen pek papirom. Zatim svaku traku uvrnite i prelijte pripremljenom smesom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom. Možete da koristite već gotove filete. 

Printscreen/YT/KAZAN Čišćenje skuše

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE