Skuša spada u najzdravije morske ribe i obavezno je uvrstite u jelovnik barem jednom nedeljno. Sve vrste riba su zdrave, pa možete da izaberete neku po vašoj želji i da isprobate ovaj recept. Ovo je najlakši recept za pripremu, a ako želite dodatno da olakšate sebi onda kupite već spremne filete. Ukusan preliv će joj dati poseban šmek, a peče se samo 15 minuta.
- Sastojci:
- 1 skuša (može riba po izboru)
- 1 kašika limunovog soka
- 1/3 kašičice soli
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika ulja
- seckani peršun
Priprema:
U posudi pomešajte so, soja sos, limunov sok i ulje. Skuši isecite rep i glavu, pa isecite filete. Na svako filetu isecite trake, ali ne do kraja. Zatim svaku traku zasecite na vrhu (pogledaj slike). Stavite ribu na pleh obložen pek papirom. Zatim svaku traku uvrnite i prelijte pripremljenom smesom. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Pospite seckanim peršunom. Možete da koristite već gotove filete.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus