Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a njihovim specijalitetima retko ko može da odoli. Ako volite da jedete paste, naš je predlog da napravite ovu najjednostavniju, a najukusniju. Pesto pasta se pravi od par sastojaka i to za manje od pola sata. Ovo je i odličan predlog za ručak, ali i kada želite da iznenadite prijatelje.
- Sastojci:
- 300-400 g špageta ili makarona
- 3-4 kašike pesto sosa
- 1 čen belog luka
- parmezan po želji
Priprema:
Skuvajte testeninu po želji, pa procedite. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte špagete. Zatim sipajte pesto sos i jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina. Dobro promešajte i ostavite par minuta na šporetu. Umesto kupovnog možete da koristite idomaći pesto sos.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem