Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu, a njihovim specijalitetima retko ko može da odoli. Ako volite da jedete paste, naš je predlog da napravite ovu najjednostavniju, a najukusniju. Pesto pasta se pravi od par sastojaka i to za manje od pola sata. Ovo je i odličan predlog za ručak, ali i kada želite da iznenadite prijatelje.
- Sastojci:
- 300-400 g špageta ili makarona
- 3-4 kašike pesto sosa
- 1 čen belog luka
- parmezan po želji
Priprema:
Skuvajte testeninu po želji, pa procedite. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite mleveni beli luk, pa dodajte špagete. Zatim sipajte pesto sos i jednu šolju vode u kojoj se kuvala testenina. Dobro promešajte i ostavite par minuta na šporetu. Umesto kupovnog možete da koristite idomaći pesto sos.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus