Poznati engleski kuvar, Džejmi Oliver, na svom YouTube kanalu deli recepte za ukusna, a jednostavna jela. Italijanska hrana je svima dobro poznata i ljudi je obožavaju, ali retko ko je do sada spremao domaći pesto sos. Lepši je i aromatičniji od kupovnog, a nije nimalo komlikovan. Odlično se slaže sa pastama, uz meso, kao namaz. Postoji jeftinija i skuplja varijanta, a pošto su jednako ukusne na vama je da izaberete.
- Sastojci:
- 1/2 čena belog luka
- 2 šake bosiljka (ali može i peršun, menta, majčina dušica)
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 40 g parmezana
- 50 g pinjola (ali može i badem, lešnici...)
- par kapi limunovog soka
Priprema:
Za pripremu pesto sosa možete da koristite i blender, ali i avan i tučak. U avan dodajte pinjole, pa tučkom lepo izmrvite. Ako želite malo jeftiniju varijantu onda umesto pinjola u avan dodajte lešnike i badem, pa tučkom izmrvite. U pinjole dodajte beli luk, pa opet sjedinite. Zatim dodajte bosiljak, a ako želite da obogatite ukus možete da dodate i menut, peršun ili majčinu dušicu. Samo vodite računa da sve začinske biljke budu sveže. Opet tučkom dobro sjedinite, pa dodajte rendani parmezan. Tučkom sve sastojke sjedinite, pa sipajte maslinovo ulje. Sve vreme tučkom mešajte. Za kraj dodajte par kapi limunovog soka. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus