Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez domaće supe, a svi se sećamo kako su nam bake pravile onu sa knedlama. Ona nije teška da se napravi, ali knedle često ne uspeju. Ako za Đurđevdan želite da napravite supu sa knedlama koju će svi hvaliti, onda obavezno isprobajte ovaj recept. Trik je dodatku jogurta, koji čini da one budu mekane uvek.
- Sastojci:
- Za supu:
- 600 g bataka
- veza zeleni
- 1 crni luk
- Za knedle:
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 100 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Meso stavite u šerpu, pa sipajte vodu. Luk isecite na polutke, pa stavite na ringlu da se ispeku. Dodajte u supu. Kada meso bude skoro gotovo dodajte očišćenu vezu zeleni. Ostavite još nekih 10-ak minuta na šporetu, pa procedite. U supu vratite šargarepu koju ste iseckali na kolutove i meso koje ste iseckali. Možete da dodate i peršun. Uključite na tihu vatru i kada krene da vri ubacite knedle koje ste napravili. Poklopite i kuvajte još 10 minuta.
Za knedle: Odvojite žumanca i belanca, pa žumance umutite sa šećerom. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst šne.Pomešajte žumanca i belanca i lagano sjedinite, pa dodajte jogurt, kukuruno brašno, sekani peršun i maslinovo ulje. Lagano umešajte sve sastojke, pa pomoću dve kašičice oblikujte knedle.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem