Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNA SLANA TORTA SA RIBOM I POVRĆEM: Raskošno predjelo biće ukras svake slavkse trpeze

Autor Sanja Belinić

Na slavi poslužite najbolju posnu slanu tortu koja se pravi sa ribom i povrćem i to vrlo jednostavno.

 Posna slana torta Izvor: Printscreen/YT/ Isamara Amâncio

Slane torte ukrašavaju svaku slavsku i prazničnu trpezi, a kako se približava Mitrovdan, donosimo vam jednostavan recept. Ova slana torta je savršeno slavsko predjelo, a osim što predivno izgleda, preukusna je, pa će gosti biti oduševljeni. Kako Mitrovdan pada u sredu, trpeza mora da bude posna, pa predlažemo da napravite ovu slanu tortu sa ribom ili tunjevinom i povrćem

Sastojci:

  • 400 g tunjevine ili neke ribe po izboru
  • 200 g kukuruza iz konzerve
  • 210 ml vode 
  • 180 g posnog krem sira 
  • 1/2 šolje seckanih zelenih maslina
  • 400 g posnog majoneza 
  • 2 pakovanja posnog tost hleba 
  • 1-2 šargarepe 
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • Još: 
  • 400 g posnog majoneza 
  • čeri paradajz
  • zelene masline
  • peršun
  • kukuruz u konzervi
  • krompir

Recept za posnu slanu tortu sa ribom i povrćem:

Filete ribe po izboru skuvajte i iseckajte na komadiće. Ako koristite tunjevinu samo je procedite. Stavite ribu ili tunjevinu u šerpu. U blenderu usitnite kukuruz sa vodom, pa dodajte smesu u šerpu sa ribom ili tunjevinom. Kuvajte dok se smesa za posnu slanu tortu ne zgusne, pa dodajte posni krem sir i promešajte. Kuvajte još malo, pa dodajte seckane masline i promešajte. U veći kalup ili tepsiju pravougaonog oblika (koju ste obložili providnom folijom) poređajte tost hleb kojem ste isekli koricu. Zatim premažite posnim majonezom, pa premažite fil za posnu slanu tortu. Šargarepu skuvajte, izrendajte i posolite, pobiberite, pa sipajte ulje i promešajte. Pospite preko fila za posnu slanu tortu. Zatim poređajte još jedan sloj hleba kojem ste isekli koricu, premažite posnim majonezom, pa premažite filom za posnu slanu tortu. Na kraju poređajte još jedan red tost hleba bez korice. Pritisnite rukama, pa dobro pokrijte providnom folijom. Ostavite u frižideru 4 sata ili preko noći. Izvadite posnu slanu tortu iz kalupa i premažite je posnim majonezom. Ukrasite je po želji. Možete da ih ukrasite maslinama, čeri paradajzom, peršunom i kukuruzom, kao i rendanim kuvanim krompirom (pogledajte sliku). 

 Posna slana torta - ukrašavanje Izvor: Printscreen/YT/ Isamara Amâncio

Pročitajte i ovo: Slana torta sa ruskom salatom

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:48
Slana torta sa tost hlebom i krem sirom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti