Od posnih jela, za danas predlažemo posneprojice. Pored standardnih sastojaka, u smesu za projice se dodaju i rendane tikvice. Maslinese dodaju na vrhu, a ukus im je divan! Tikvice će pustiti sopstveni sok, pa nije potrebno da dodajete vodu.
Sastojci:
- 110 ml ulja
- 750 g brašna
- 750 g kukuruznog brašna
- 8 g soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 manje tikvice
- nekoliko maslina
Recept za posne projice sa tikvicama:
Najpre izrendajte tikvice, pa ih pomešajte sa uljem, kukuruznim brašnom, belim brašnom, praškom za pecivo. Dodajte i so, pa sjedinite sve sastojke za projice dok ne dobijete kompaktnu smesu. Stavite korpice za mafine u kalup za mafine, pa ih napunite smesom do 3/4. Stavite po jednu maslinu na vrh projica, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 14-15 minuta. Predlažemo i posne projice sa merom na šolje.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak