Od posnih jela, za danas predlažemo posneprojice. Pored standardnih sastojaka, u smesu za projice se dodaju i rendane tikvice. Maslinese dodaju na vrhu, a ukus im je divan! Tikvice će pustiti sopstveni sok, pa nije potrebno da dodajete vodu.
Sastojci:
- 110 ml ulja
- 750 g brašna
- 750 g kukuruznog brašna
- 8 g soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 manje tikvice
- nekoliko maslina
Recept za posne projice sa tikvicama:
Najpre izrendajte tikvice, pa ih pomešajte sa uljem, kukuruznim brašnom, belim brašnom, praškom za pecivo. Dodajte i so, pa sjedinite sve sastojke za projice dok ne dobijete kompaktnu smesu. Stavite korpice za mafine u kalup za mafine, pa ih napunite smesom do 3/4. Stavite po jednu maslinu na vrh projica, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 14-15 minuta. Predlažemo i posne projice sa merom na šolje.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus