Italijanska kuhinja je poznata po vrhunskim specijalitetima kao što su paste, lazanje, pica... Paste možete da napravite sa namirnicama koje volite, a najpoznatije su karbonara i bolonjeze. Mi vam danas donosimo i brzinski recept za pastu sa piletinom i spanaćem koja će vam se dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 paprika
- 450 g mlevenog belog mesa
- 1 kašika paradajz paste
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 150 g čeri paradajza
- 70 g spanaća
- 50 g tvrdog sira
- so, biber, slatka paprika, soja sos
Recept za pastu sa piletinom i spanaćem:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte i mleveni beli. Posle minut dodajte i seckanu papriku, pa promešajte. Mleveno belo meso posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sipajte kašiku sojinog sosa i sve lepo promešajte. Stavite u tiganj i nastavite da pržite. Kada se meso proprži sipajte pavlaku za kuvanje. Posle 10 minuta dodajte makarone koje ste prethodno skuvali i procedili, pa promešajte. Dodajte čeri paradajz isečen na polovine, kao i spanać, pa krčkajte još par minuta. Na kraju pospite rendanim sirom i poklopite. Ostavite još 2 minuta na šporetu.
Pročitajte i ovo: Pasta salata sa leblebijama i brokolijem
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem