Italijanska kuhinja je poznata po vrhunskim specijalitetima kao što su paste, lazanje, pica... Paste možete da napravite sa namirnicama koje volite, a najpoznatije su karbonara i bolonjeze. Mi vam danas donosimo i brzinski recept za pastu sa piletinom i spanaćem koja će vam se dopasti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 250 g testenine
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 paprika
- 450 g mlevenog belog mesa
- 1 kašika paradajz paste
- 180 ml pavlake za kuvanje
- 150 g čeri paradajza
- 70 g spanaća
- 50 g tvrdog sira
- so, biber, slatka paprika, soja sos
Recept za pastu sa piletinom i spanaćem:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte i mleveni beli. Posle minut dodajte i seckanu papriku, pa promešajte. Mleveno belo meso posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Sipajte kašiku sojinog sosa i sve lepo promešajte. Stavite u tiganj i nastavite da pržite. Kada se meso proprži sipajte pavlaku za kuvanje. Posle 10 minuta dodajte makarone koje ste prethodno skuvali i procedili, pa promešajte. Dodajte čeri paradajz isečen na polovine, kao i spanać, pa krčkajte još par minuta. Na kraju pospite rendanim sirom i poklopite. Ostavite još 2 minuta na šporetu.
Pročitajte i ovo: Pasta salata sa leblebijama i brokolijem
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus