Pasta sa pečurkama može da se pravi sa šampinjonima ili sa nekom drugom vrstom pečuraka, u zavisnosti od toga šta volite. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i posni pirinač sa pečurkama. Za ovu pasta sa špagetama treba da izdvojite malo peršuna za posipanje, ali i povrtnog bujona, ako ne želite da stavljate belo vino. Evo kako se pravi pasta sa pečurkama.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 600 g isečenih pečuraka, šampinjona
- 1 kašičica soli
- 300 g špageta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 100 ml povrtnog bujona
- 440 ml krem sira
- 1 kašika senfa
- 1 mala veza sitno seckanog peršuna
Recept za pastu sa pečurkama
Ispržite pečurke
Za pastu sa pečurkama stavite veliki tiganj sa dobro posoljenom vodom da provri. U međuvremenu, stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte isečene šampinjone. Posolite, stavite na srednje jaku vatru i pržite, redovno mešajući, 10 minuta. Dodajte špagete u ključalu vodu i kuvajte 8 minuta, redovno mešajući.
Servirajte pastu
Kada se testenina skuva, sačuvajte kutlaču vode od kuvanja, ostatak špageta ocedite, pa ih dodajte u šerpu sa pečurkama. Promešajte, dodajte vodu za testeninu po potrebi, a zatim pospite peršunom. Servirajte i uživajte u pasti sa pečurkama u sosu od krem sira.
Pročitajte i kako se prave pečene pečurke sa palentom i sosom od sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Uskršnja oblanda sa čokoladom, keksom i orasima
Uskršnji kolač od šargarepe sa pistaćima
Najkremastija uskršnja salata koja odlično ide uz pogaču
Najbrži uskršnji hleb u obliku pletenice