Pasta sa pečurkama može da se pravi sa šampinjonima ili sa nekom drugom vrstom pečuraka, u zavisnosti od toga šta volite. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i posni pirinač sa pečurkama. Za ovu pasta sa špagetama treba da izdvojite malo peršuna za posipanje, ali i povrtnog bujona, ako ne želite da stavljate belo vino. Evo kako se pravi pasta sa pečurkama

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 600 g isečenih pečuraka, šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • 300 g špageta
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 100 ml povrtnog bujona
  • 440 ml krem sira
  • 1 kašika senfa
  • 1 mala veza sitno seckanog peršuna

Recept za pastu sa pečurkama

16:11
Korak 1

Ispržite pečurke

Za pastu sa pečurkama stavite veliki tiganj sa dobro posoljenom vodom da provri. U međuvremenu, stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte isečene šampinjone. Posolite, stavite na srednje jaku vatru i pržite, redovno mešajući, 10 minuta. Dodajte špagete u ključalu vodu i kuvajte 8 minuta, redovno mešajući.

16:20
Korak 2

Dodajte beli luk i bujon

Dodajte beli luk u šampinjone, kuvajte 1 minut, zatim dodajte bujon i dinstajte 2 minuta. Dodajte krem sir i senf, ostavite da proključa, a zatim začinite po ukusu solju i biberom, i držite na toplom.

16:21
Korak 3

Servirajte pastu

Kada se testenina skuva, sačuvajte kutlaču vode od kuvanja, ostatak špageta ocedite, pa ih dodajte u šerpu sa pečurkama. Promešajte, dodajte vodu za testeninu po potrebi, a zatim pospite peršunom. Servirajte i uživajte u pasti sa pečurkama u sosu od krem sira.

Pročitajte i kako se prave pečene pečurke sa palentom i sosom od sira

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Pita sa pečurkama

StvarUkusa/L.S.