Pasta sa pečurkama može da se pravi sa šampinjonima ili sa nekom drugom vrstom pečuraka, u zavisnosti od toga šta volite. Ukoliko volite pečurke možda ćete želeti da napravite i posni pirinač sa pečurkama. Za ovu pasta sa špagetama treba da izdvojite malo peršuna za posipanje, ali i povrtnog bujona, ako ne želite da stavljate belo vino. Evo kako se pravi pasta sa pečurkama.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 600 g isečenih pečuraka, šampinjona
- 1 kašičica soli
- 300 g špageta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 100 ml povrtnog bujona
- 440 ml krem sira
- 1 kašika senfa
- 1 mala veza sitno seckanog peršuna
Recept za pastu sa pečurkama
Ispržite pečurke
Za pastu sa pečurkama stavite veliki tiganj sa dobro posoljenom vodom da provri. U međuvremenu, stavite maslinovo ulje u tiganj i dodajte isečene šampinjone. Posolite, stavite na srednje jaku vatru i pržite, redovno mešajući, 10 minuta. Dodajte špagete u ključalu vodu i kuvajte 8 minuta, redovno mešajući.
Servirajte pastu
Kada se testenina skuva, sačuvajte kutlaču vode od kuvanja, ostatak špageta ocedite, pa ih dodajte u šerpu sa pečurkama. Promešajte, dodajte vodu za testeninu po potrebi, a zatim pospite peršunom. Servirajte i uživajte u pasti sa pečurkama u sosu od krem sira.
Pročitajte i kako se prave pečene pečurke sa palentom i sosom od sira
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus