U toku je Uskršnji post, a tada nam fali inspiracija za pripremu različitih, a ukusnih obroka. Danas u prodavnicama imamo veliki izbor posnih namirnica, a ako volite da jedete pirinač, onda obavezno isprobajte i ovo jelo. Napravite pirinač sa pečurkama koji se krčka u bujonu, a ovo jelo obogatite povrćem kao što su paprika i luk.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 1 zelena paprika
- 225 g pečuraka
- 350 ml bujona od povrća
- 1 veza mladog luka
- 1 kašika sok od limuna
Recept za pirinač sa pečurkama:
Pripremite pirinač
Pirinač operite u nekoliko voda, a zatim ga ostavite potopljenog pola sata.
Propržite povrće
U tiganju na malo ulja propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli i tucanu papriku. Sve lepo promešajte. Zatim dodajte seckanu papriku i pečurke, pa začinite po želji i sve lepo propržite. Dodajte proceđeni pirinač i sipajte bujon.
Kuvajte
Kuvajte dok bujon ne krene da vri, a povremeno i promešajte. Zatim poklopite i krčkajte još nekih 10 minuta. Skinite poklopac, pa kuvajte još par minuta da još malo tečnosti ispari, pa sipajte sok od limuna i promešajte. Pospite seckanim mladim lukom, promešajte i ponovo poklopite, pa ostavite na šporetu još par minuta.
Pročitajte i ovo: Posni pirinač sa povrćem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom