U toku je Uskršnji post, a tada nam fali inspiracija za pripremu različitih, a ukusnih obroka. Danas u prodavnicama imamo veliki izbor posnih namirnica, a ako volite da jedete pirinač, onda obavezno isprobajte i ovo jelo. Napravite pirinač sa pečurkama koji se krčka u bujonu, a ovo jelo obogatite povrćem kao što su paprika i luk. 

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1 zelena paprika 
  • 225 g pečuraka 
  • 350 ml bujona od povrća 
  • 1 veza mladog luka 
  • 1 kašika sok od limuna 

Recept za pirinač sa pečurkama:

17:00
Korak 1

Pripremite pirinač 

Pirinač operite u nekoliko voda, a zatim ga ostavite potopljenog pola sata. 

17:02
Korak 2

Propržite povrće 

U tiganju na malo ulja propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte mleveni beli i tucanu papriku. Sve lepo promešajte. Zatim dodajte seckanu papriku i pečurke, pa začinite po želji i sve lepo propržite. Dodajte proceđeni pirinač i sipajte bujon. 

17:02
Korak 3

Kuvajte 

Kuvajte dok bujon ne krene da vri, a povremeno i promešajte. Zatim poklopite i krčkajte još nekih 10 minuta. Skinite poklopac, pa kuvajte još par minuta da još malo tečnosti ispari, pa sipajte sok od limuna i promešajte. Pospite seckanim mladim lukom, promešajte i ponovo poklopite, pa ostavite na šporetu još par minuta. 

Pročitajte i ovo: Posni pirinač sa povrćem

BONUS VIDEO: 

Instagram/ronis_recipes Lažne mini pite od praziluka

(StvarUkusa/S.B.)