Posna torta sa džemom biće vam jedna od omiljenih, čak i ako ne postite. Vrlo je jednostavna i priprema se za manje od sat vremena. Ukoliko postite možda ćete želeti da napravite i posnu plazma tortu prelivenu čokoladom. Za jednostavnu tortu sa džemom potrebni su vam biljni puter i ovseno mleko, kao i brašno. Evo kako se pravi posna torta sa džemom!
Sastojci:
- 150 g biljnog putera
- 300 ml ovsenog mleka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 100 g biljnog putera
- 200 g šećera u prahu, plus dodatak za posipanje
- 4 kašike džema po izboru
Recept za posnu tortu sa džemom
Zagrejte rernu
Za posnu tortu sa džemom, prvo zagrejte rernu na 180C. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje i namažite sa malo biljnog putera. Ovseno mleko stavite u bokal i dodajte sirće, ostavite da odstoji nekoliko minuta dok se ne zgrudva. Stavite polovinu kašičice ekstrakta vanile, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i biljni puter u veću činiju, pa prelijte mešavinom mleka. Izmiksirajte sve, dok smesa ne postane glatka.
Pecite testo
Podelite smesu između dva kalupa za torte, a zatim pecite u sredini rerne 30-35 minuta. Ostavite patišpanje u kalupima, da se prohlade, a potom ih izvadite iz kalupa da se potpuno ohlade.
Napravite fil
Dok se patišpanji hlade, napravite fil. Da biste napravili posni puter krem, umutite biljni puter, šećer u prahu i drugu polovinu kašičice ekstrakta vanile, dok smesa ne postane bleda i mekana. Ako je smesa previše čvrtsta, dodajte još jednu do dve kašike ovsenog mleka.
Premažite patišpanje i spojite ih
Premažite kremom od putera jedan od ohlađenih patišpanja, a potom preko toga namažite džem. Preko toga stavite drugi šatišpanj. Sastavljenu tortu pospite sa malo šećera u prahu pre nego što je isečete. Uživajte u posnoj torti sa džemom!
Pročitajte kako se pravi posna čokoladna torta sa džemom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus