Krompir paprikaš je starinsko jelo na kašiku koje se pravi od jeftinih sastojaka. Ovo jelo se jednostavno priprema, a ako ga volite ne morate da ga se odričete ni u toku posta. Napravite posni krompir paprišak koji možete da jedete i onim danima kada se posti na vodi, a za punu šerpu paprikaša potrebno je oko 600 dinara. 

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 4 crna luka 
  • 2 šargarepe
  • 4 paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike brašna
  • 1,5 kašičica slatke paprike 

Recept za krompir paprikaš na vodi:

12:31
Korak 1

Pripremite sastojke 

Krompir isekcite na krupnije kocke, crni luk možete da isečete sitno ili na rebarca, a šargarepu i papriku isecite na kolutove. Pre nego što isečete povrće oljuštite ga i operite. 

12:31
Korak 2

Kuvajte 

Sve povrće stavite u šerpu i prelijte vodom da ogrezne. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša. 

12:31
Korak 3

Napravite zapršku 

U posudi pomešajte brašno, slatku papriku i vodu, pa sipajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi posni krompir pire

BONUS VIDEO: 

Instagram/dontgobaconmyheart_ Jelo od pire i pečenog krompira

(StvarUkusa/S.B.)