Krompir paprikaš je starinsko jelo na kašiku koje se pravi od jeftinih sastojaka. Ovo jelo se jednostavno priprema, a ako ga volite ne morate da ga se odričete ni u toku posta. Napravite posni krompir paprišak koji možete da jedete i onim danima kada se posti na vodi, a za punu šerpu paprikaša potrebno je oko 600 dinara.
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 4 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- 1,5 kašičica slatke paprike
Recept za krompir paprikaš na vodi:
Pripremite sastojke
Krompir isekcite na krupnije kocke, crni luk možete da isečete sitno ili na rebarca, a šargarepu i papriku isecite na kolutove. Pre nego što isečete povrće oljuštite ga i operite.
Kuvajte
Sve povrće stavite u šerpu i prelijte vodom da ogrezne. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša.
Napravite zapršku
U posudi pomešajte brašno, slatku papriku i vodu, pa sipajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi posni krompir pire
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus