U toku je Uskršnji post, a recepata za doručak i večeru nikad dosta. Mi vam predlažemo da napravite namaz od tikvice i pečene paprike koji možete da služite i kao umak. Priprema je najlakša moguća, sastoje se izblendiraju, a ako želite možete da dodate još neko povrće po želji. Namaz sa tikvicom možete da koristite i kao preliv za posnu testeninu.
Sastojci:
- 1 pečena paprika
- 1 tikvica
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica tahinija
Recept za namaz sa tikvicom i pečenom paprikom:
Pripremite papriku
Ako nemate pečenu papriku u zamrzivaču, onda svežu stavite na pleh, pa nauljite i posolite. Pecite nekih pola sata, a onda umotajte u alu foliju i ostavite da se ohladi. Zatim je oljušitite, izvadite semenke i peteljku i stavite u blender.
Propržite tikvicu
I tiganju na malo ulja propržite iseckanu tikvicu, pa začinite po želji. Procedite od viška ulja i dodajte u blender sa paprikom.
Izblendirajte sastojke
U blender dodajte beli luk i tahini, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu. Služite namaz.
Pročitajte i ovo: Namaz od tikvica i krastvca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem