U toku je Uskršnji post, a recepata za doručak i večeru nikad dosta. Mi vam predlažemo da napravite namaz od tikvice i pečene paprike koji možete da služite i kao umak. Priprema je najlakša moguća, sastoje se izblendiraju, a ako želite možete da dodate još neko povrće po želji. Namaz sa tikvicom možete da koristite i kao preliv za posnu testeninu. 

Sastojci:

  • 1 pečena paprika 
  • 1 tikvica 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica tahinija 

Recept za namaz sa tikvicom i pečenom paprikom:

11:12
Korak 1

Pripremite papriku 

Ako nemate pečenu papriku u zamrzivaču, onda svežu stavite na pleh, pa nauljite i posolite. Pecite nekih pola sata, a onda umotajte u alu foliju i ostavite da se ohladi. Zatim je oljušitite, izvadite semenke i peteljku i stavite u blender. 

11:13
Korak 2

Propržite tikvicu 

I tiganju na malo ulja propržite iseckanu tikvicu, pa začinite po želji. Procedite od viška ulja i dodajte u blender sa paprikom. 

11:13
Korak 3

Izblendirajte sastojke 

U blender dodajte beli luk i tahini, pa dobro izblendirajte da dobijete glatku smesu. Služite namaz.

Pročitajte i ovo: Namaz od tikvica i krastvca

BONUS VIDEO: 

tik-tok/timm Pašteta od belog luka

(StvarUkusa/S.B.)