Ukoliko ste ljubitelji pašteta i namaza najbolje je da napravite domaću paštetu. Zdravija je i ukusnija od kupovne, i možete uživati u njoj bez griže savesti. Pašteta može da se pravi od različitih sastojaka, a mi vam predlažemo da probate ovu sa tikvicama. Jednostavno se sprema, a odlična je za sendviče, sa krekerima ili kao prilog.

  • Sastojci:
  • 1 velika tikvica 
  • 2 šargarepe
  • 1 veliki crni luk
  • 3-4 čena belog luka
  • 250-300 g rendanog kačkavalja
  • 5 jaja
  • pola šolje griza
  • 3/4 šolje prezli
  • začini: 2 kašičice soli i bibera, slatka dimljena paprika
  • 1 kašičica majorana
  • 1 ravna kašičica ljute paprike

Priprema:

Oguljene tikvice, šargarepu i luk pa izrendajte. Posolite i ostavite na stranu. Posle oko 20-30 minuta, izlijte vodu. Rendanom povrću dodajte začine, jaja, griz, prezle i rendani sir. Sve temeljno izmešati. Smesu za paštetu stavite u pleh namazan uljem i posut prezlama. Stavite kalup u rernu zagrejanu na 180 stepeni oko 1,5 sat. Vrh treba da bude smeđe boje. Isecite nakon potpunog hlađenja - najbolje sledećeg dana.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE