Domaća pašteta je uvek bolji izbor od kupovne, prvenstveno jer je zdravija, ali i mnogo ukusnija. Može da se pravi od različitih sastojaka, a mi predlažemo da probate ćureću paštetu sa pečurkama. Priprema uopšte nije komplikovana, potreban vam je samo blender i još par sastojaka koje uglavnom imate u frižideru.
- Sastojci:
- 500 g bataka ili karabataka (bez kostiju)
- 250 g pečuraka
- 1 tuba ljutog senfa
- 1 tuba majoneza
- malo kisele pavlake
Priprema:
Meso skuvajte, pa kada se prohladi skinite kožicu, ako je niste skinuli pre kuvanja. Zatim usitnite maksimalno u blenderu. Pečurke iseckajte i propržite na ulju, procedite i dodajte u meso, pa opet izblendirajte. Posolite, pa postepeno dodajte majonez, senf, pavlaku i dobro promešajte. Kada vidite da smesa postaje previše tečna prestanite sa dodavanjem senfa, pavlake i majoneza.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem