Domaća pašteta je uvek bolji izbor od kupovne, prvenstveno jer je zdravija, ali i mnogo ukusnija. Može da se pravi od različitih sastojaka, a mi predlažemo da probate ćureću paštetu sa pečurkama. Priprema uopšte nije komplikovana, potreban vam je samo blender i još par sastojaka koje uglavnom imate u frižideru. 

  • Sastojci: 
  • 500 g bataka ili karabataka (bez kostiju) 
  • 250 g pečuraka
  • 1 tuba ljutog senfa 
  • 1 tuba majoneza 
  • malo kisele pavlake 

Priprema:
Meso skuvajte, pa kada se prohladi skinite kožicu, ako je niste skinuli pre kuvanja. Zatim usitnite maksimalno u blenderu. Pečurke iseckajte i propržite na ulju, procedite i dodajte u meso, pa opet izblendirajte. Posolite, pa postepeno dodajte majonez, senf, pavlaku i dobro promešajte. Kada vidite da smesa postaje previše tečna prestanite sa dodavanjem senfa, pavlake i majoneza.  

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE