Slatki ili slani namazi su uvek popularni u srpskoj kuhinji, a najbolje se slažu sa vrućim hlebom. Slatki namazi poput džema su za ljubitelje slatke večere ili doručka, ali ako volite slanu varijantu onda izaberite paštetu. Domaća je uvek bolji izbor od kupovne, a sada umesto pileće napravite od omiljenih sastojaka iz zimnice - paprike i patlidžana. Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 180-200 g krem sira
- 3-4 čena belog luka
Priprema:
Patlidžan i papriku malo nauljite, pa ispecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Oljuštite i pomešajte u jednoj posudi. Dodajte sir, mleveni beli luk, so i biber. Mikserom dobro usitnite i vaša pašteta je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus