Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆA PAŠTETA OD PAPRIKE I PATLIDŽANA: Brzinski se pravi i od sastojaka koji nisu skupi - uspeva bukvalno svima (VIDEO)

Autor Sanja Belinić

Domaća pašeteta je super izbor za doručak ili večeru.

 Pašteta od paprike i patlidžana Izvor: Printscreen/YT/Tasty and useful

Slatki ili slani namazi su uvek popularni u srpskoj kuhinji, a najbolje se slažu sa vrućim hlebom. Slatki namazi poput džema su za ljubitelje slatke večere ili doručka, ali ako volite slanu varijantu onda izaberite paštetu. Domaća je uvek bolji izbor od kupovne, a sada umesto pileće napravite od omiljenih sastojaka iz zimnice - paprike i patlidžana. Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana 
  • 1 paprika 
  • 180-200 g krem sira 
  • 3-4 čena belog luka 

Priprema:
Patlidžan i papriku malo nauljite, pa ispecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Oljuštite i pomešajte u jednoj posudi. Dodajte sir, mleveni beli luk, so i biber. Mikserom dobro usitnite i vaša pašteta je spremna. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti