Slatki ili slani namazi su uvek popularni u srpskoj kuhinji, a najbolje se slažu sa vrućim hlebom. Slatki namazi poput džema su za ljubitelje slatke večere ili doručka, ali ako volite slanu varijantu onda izaberite paštetu. Domaća je uvek bolji izbor od kupovne, a sada umesto pileće napravite od omiljenih sastojaka iz zimnice - paprike i patlidžana. Brza priprema i savršen ukus je čine najboljim izborom.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 180-200 g krem sira
- 3-4 čena belog luka
Priprema:
Patlidžan i papriku malo nauljite, pa ispecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Oljuštite i pomešajte u jednoj posudi. Dodajte sir, mleveni beli luk, so i biber. Mikserom dobro usitnite i vaša pašteta je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera