Pilav je starinsko jelo koje se pravi od pirinča i piletine, a sada meso zamenite slaninom i dodajte sir koji se topi. Preuskuno jelo koje možemo da nazovemo lažni pilav se peče kraće od originalnog, a toliko je zanimljivo da ćete mu se stalno vraćati. Slanina je omiljena srpska namirnica, pa nećete ni pripremiti da fali piletina, a i daje poseban šmek jelu, kao i parmezan.
- Sastojci:
- 400 g kuvanog rižota
- 400 ml paradajz sosa
- 1 jaje
- 3 kašike parmezana
- 2 kašike prezli
- 90 g graška iz konzerve
- 3,5 šolje tvrdog sira
- 250 g slanine
Priprema:
Skuvate pirinač i procedite, pa dodajte paradajz sos, jaje i parmezan. Dobro promešajte da se sve sjedini. U tepsiju pospite malo prezli, pa sipajte pola smese od pirinča. Zatim poređajte proceđeni grašak i preko stavite slaninu, pa pola količine rendanog tvrdog sira. Sipajte preostali pirinač i poravnajte. Pospite preostalim rendanim tvrdim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i secite na kriške.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom