Pasulj je tradicionalno srpsko jelo bez kojeg ne možemo da zamislimo hladno vreme. Dugo se kuva sa suvim mesom i kada ga spremite može da se jede 2 dana. Postoji dosta jela koja možete da spremite sa pasuljem, a mi vam predlažemo da isprobate italijanski recept koji se pravi tako što se pasulj pomeša sa zelenim povrćem, kao što je kelj i spanać. Lepo izgleda, a o ukusu da i ne govorimo. Ako želite da bude vegansko jelo onda samo izbegnite parmezan. 

  • Sastojci:
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 konzerve belog pasulja 
  • 8 grančica timijana
  • 1 kašičica osušenog ruzmarina 
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 400 ml bujona od povrća 
  • 80 g iseckanog kelja
  • 80 g iseckanog spanaća
  • malo parmezana

Priprema:

Luk i beli luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. Zatim dodajte timijan i ruzmarin i mešajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte u tiganj i proceđeni pasulj koji ste prethodno i oprali, sipajte malo vode i promešajte. Dodajte kvasac i bujon i opet promešajte. Ostavite da lagano krčka 10-15 minuta, dok tečnost u tiganju ne postane gusta i sjajna. Dodajte seckani kelj i mešajte dok se ne skuva, pa ako je potrebno dodajte još malo vode. Kada se dobro sjedini sa pasuljem, dodajte spanać i promešajte. Ako želite pospite parmezanom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE