Svaka domaćica ima svoj recept za domaću supu, a recept u nastavku je pogodan ako prvi put spremate. Bez supe se ranije nije mogao zamisliti nijedan porodični ručak u bivšoj Jugoslaviji, zato je svaka domaćica imala u svojoj svesci po neki recept za ovo tradicionalno jelo na kašiku. Domaća supa okrepljuje telo, daje hranljive sastojke našem organizmu, leči od mnogih bolesti.

  • Sastojci:
  • cela kokoška
  • zelen (šargarepa, peršun, paškanat, celer)
  • 1 žumance
  • kisela pavlaka
  • sok od limuna
  • suvi biljni začin, biber

Priprema:

U šerpi skuvajte povrće i kokošku. Kad je meso skuvano izvadimo ga iz supe (ali vodu ne prospipajte) i izdvojimo meso od kostiju, odstranimo i kožicu, a potom iseckamo na sitne kockice. Izvaditi i povrće iz supe i iseckati što sitnije. U bistru supu vratimo seckano meso i povrće. Začinimo sa dosta začina, bibera i dodamo malo kisele pavlake, žumance i sok od limuna. Krčkamo još malo i supa je spremna.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE