Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBOLJI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ruske domaćice otkrile tajnu - da bi bio sočniji i ukusniji birajte samo ovakve glavice

Autor Aleksandra Ljubičić

Kiseli kupus nije samo ukusno, već i zdravo jelo.

 Tajna najboljeg kiselog kupusa2055659522.jpg Izvor: Shutterstock

Poznato je da pri izboru kupusa za kiseljenje, prednost treba dati jakim glavicama kupusa bez oštećenja. Međutim, malo ljudi zna još jednu tajnu - kupus treba da bude kasnijih sorti. Takav kupus će biti slađi i sočniji. Pored toga, proces fermentacije kod ovih glavica je uvek aktivniji. Ako je kupus kupljen na pijaci ili u prodavnici, onda se preporučuje da ga držite na hladnom oko 10-12 sati pre kiseljenja.

Kako ukiseliti kupus

Potrebno je najpre iseckati kupus i šargarepu. Zatim se u povrće dodaje so, i to krupna so. Za kilogram kupusa dovoljno je 20-25 grama. Jodirana so se ne sme koristiti, jer se kupus brže kvari. Neke domaćice kupusu dodaju crni biber u zrnu i lovorov list. Kada se svi sastojci dobro izmešaju, na vrh posude se stavlja dodatna težina. Nekoliko puta dnevno kupus treba malo promešati kako bi izašao višak vazduha. Gotovi kiseli kupus se može staviti u tegle i držati na hladnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti