Dobro je poznato da cvekla spada u najzdravije povrće, koje ima višestruko blagotvorno delovanje na naš organizam. Puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa, a odlična je za poboljšanje krvne slike. Od nje se mogu praviti sokovi, namazi, različita predjela, ali ipak najviše se koristi za salatu. Isprobajte stoga recept za salatu u kombinaciji sa kiselim krastavcima.

  • Sastojci:
  • 3 kuvane cvekle
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • ulje za prženje

Priprema:

Luk isecite na tanke četvrtine i pržite u ulju. Dodajte šećer. Luk će početi da se karamelizuje i postaje još ukusniji. Cveklu narendajte na krupno rende. Isecite kisele krastavce. Sitno iseckati beli luk. Pomešajte sve sastojke. Dodajte pavlaku, senf, so i biber po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE