Dobro je poznato da cvekla spada u najzdravije povrće, koje ima višestruko blagotvorno delovanje na naš organizam. Puna je vitamina B, kalijuma i gvožđa, a odlična je za poboljšanje krvne slike. Od nje se mogu praviti sokovi, namazi, različita predjela, ali ipak najviše se koristi za salatu. Isprobajte stoga recept za salatu u kombinaciji sa kiselim krastavcima.
- Sastojci:
- 3 kuvane cvekle
- 3 kisela krastavčića
- 1 crni luk
- 1 kašičica šećera
- so, biber
- 1 čen belog luka
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
- ulje za prženje
Priprema:
Luk isecite na tanke četvrtine i pržite u ulju. Dodajte šećer. Luk će početi da se karamelizuje i postaje još ukusniji. Cveklu narendajte na krupno rende. Isecite kisele krastavce. Sitno iseckati beli luk. Pomešajte sve sastojke. Dodajte pavlaku, senf, so i biber po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem
Ćufte zapečene sa kačkavaljem
Goveđa čorba sa povrćem
Pita sa zeljem za post na vodi
Štanglice od čokolade i kikirikija