Crveni kupus je veoma bogat antioksidansima, vitaminima, naročito vitaminom C i E. Veoma često je upravo ovaj kupus sastavni deo dijeta, posebnih režima ishrane ili raznih napitaka za detoksikaciju organizma. Bilo da se opredelite za svežu salatu, da ga dinstate sa drugim povrćem, cedite od njega sok ili ga spremate u rerni sa domaćom slaninicom crveni kupus biće odličan i preukusan obrok.

  • Sastojci:
  • pola glavice crvenog kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 jabuka
  • 1 mali luk
  • 2-3 kašike majoneza
  • 2 kašike balzamiko sirćeta
  • so i biber po ukusu

Priprema

Kupus sitno iseckati. Ogulite šargarepu i jabuku i izrendajte ih na krupnije rende. Posolite povrće i ostavite na stranu oko 30 minuta. Nakon ovog vremena, ocedite vodu. Sitno iseckati luk. Ostatku povrća dodati iseckan crni luk i promešati. Dodajte majonez, sirće, so i biber. Sve izmešati i gotovo je .

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE