Namaze možete da služite kao predjelo uz slane štapiće, na slavama, ali i ako želite ukusnu večeru ili doručak. Domaći namazi su uvek bolji izbor nego kupovni, a kako je sada sezona tikvica, pravo je vreme da isprobate i ovaj recept. U pitanju je namaz od tikvica,krastavca i feta sira koji odlično ide uz vruć hleb.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 krastavac
- 200 g feta sira
- 1/2 veze mirođije
- 1 šaka oraha
- 1 čen belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Izrendajte tikvica i krastavac, pa dodajte izdrobljeni feta sir, seckanu mirođiju, seckane ili mlevene orahte i mleveni čen belog luka. Promešajte, pa dodajte i maslinovo ulje, posolite i sjedinite. Namaz je spreman!
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus