Kupinovo vino je desertno, a zbog svog slatko kiselog ukusa se najbolje slaže sa različitim poslasticama. Njegova priprema nije komplikovana, jedino što zahteva malo vremena jeste čekanje da odstoji. Ali zato ćete napraviti odlično domaće kupinovo vino. A ako želite da bude još slađe i lepše, predlažemo vam da dodate i trik sastojak, a to je med.
- Sastojci:
- 3,3 kg kupina
- 420 g meda
- 750 g šećera
Priprema:
Dobro operite kupine i osušite ih ubrusom. Sipajte ih u teglu, pa preko dodajte šećer i tako ređajte dok ne popunite teglu. Pokrijte gazom i zatvorite, pa protresite. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite vino kroz gazu. U dobijenu smesu dodajte med i sipajte u čistu teglu, opet lepo zatvorite i ostavite na sunčanom mesu 7 dana.Nakon ovog perioda ponovo procedite vino kroz gazu i ostavite da odstoji 10 dana, pa još jednom ponovite isti postupak. Nakon toga sipajte vino u sterilisane flaše i pokrijte samo gazom. Ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana. Nakon toga ih zatvorite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem