Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVI KUPINOVO VINO: Trik sastojak za još slađi i lepši ukus

Od količine sastojaka u receptu dobićete oko 3 l vina.

 Kupinovo vino Izvor: Shutterstock

Kupinovo vino je desertno, a zbog svog slatko kiselog ukusa se najbolje slaže sa različitim poslasticama. Njegova priprema nije komplikovana, jedino što zahteva malo vremena jeste čekanje da odstoji. Ali zato ćete napraviti odlično domaće kupinovo vino. A ako želite da bude još slađe i lepše, predlažemo vam da dodate i trik sastojak, a to je med.

  • Sastojci:
  • 3,3 kg kupina
  • 420 g meda
  • 750 g šećera

Priprema:

Dobro operite kupine i osušite ih ubrusom. Sipajte ih u teglu, pa preko dodajte šećer i tako ređajte dok ne popunite teglu. Pokrijte gazom i zatvorite, pa protresite. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite vino kroz gazu. U dobijenu smesu dodajte med i sipajte u čistu teglu, opet lepo zatvorite i ostavite na sunčanom mesu 7 dana.Nakon ovog perioda ponovo procedite vino kroz gazu i ostavite da odstoji 10 dana, pa još jednom ponovite isti postupak. Nakon toga sipajte vino u sterilisane flaše i pokrijte samo gazom. Ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana. Nakon toga ih zatvorite. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:29
Osvežavajuće piće s krastavcem
Izvor: TikTok/russelfoodstory
Izvor: TikTok/russelfoodstory

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Edeljko

Nisam siguran da je ovo dobar metod pravljenja vina. Pre cete dobiti vino sa ogromnim procentom sircetne kiseline. Sastav je dobar, mada moze i sam med, zasto kvariti secerom. Na 4kg Kupine tegla meda. Vino je najbolje kada se vrenje odvija na 20 stepeni celzijusa, znaci u nekom podrumu, uz dodatak limunske kiseline da ne dodje do oksidacije i promene boje vremenom..... 1g na deset litara....kada se vrenje odvija na temperaturi preko 30 stepeni onda cete dobiti pre sirce nego vino....... Nadam se sa ce nekom koristiti

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti