Kupinovo vino je desertno, a zbog svog slatko kiselog ukusa se najbolje slaže sa različitim poslasticama. Njegova priprema nije komplikovana, jedino što zahteva malo vremena jeste čekanje da odstoji. Ali zato ćete napraviti odlično domaće kupinovo vino. A ako želite da bude još slađe i lepše, predlažemo vam da dodate i trik sastojak, a to je med.
- Sastojci:
- 3,3 kg kupina
- 420 g meda
- 750 g šećera
Priprema:
Dobro operite kupine i osušite ih ubrusom. Sipajte ih u teglu, pa preko dodajte šećer i tako ređajte dok ne popunite teglu. Pokrijte gazom i zatvorite, pa protresite. Ostavite na sunčanom mestu 10 dana, a zatim procedite vino kroz gazu. U dobijenu smesu dodajte med i sipajte u čistu teglu, opet lepo zatvorite i ostavite na sunčanom mesu 7 dana.Nakon ovog perioda ponovo procedite vino kroz gazu i ostavite da odstoji 10 dana, pa još jednom ponovite isti postupak. Nakon toga sipajte vino u sterilisane flaše i pokrijte samo gazom. Ostavite na tamnom i hladnom mestu 30 dana. Nakon toga ih zatvorite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus