Zbog nedostatka vremena, ljudi se danas sve češće odlučuju za kupovinu gotovih jela, kao i zimnice. Ali, ako spadate u one domaćice koje i dalje drže do tradicije i svake godine spremaju domaću zimnicu, predlažemo vam da probate i najbolji recept za kisele krastavce. Možda vam deluje rano, ali sada je najbolje vreme da ukiselite krastavce i spremite ukusnu zimnicu. Takođe, pročitajte i koja 2 sastojka će vam pomoći da napravite kisele krastavce koji se neće pokvariti.

  • Sastojci: 
  • 2 kašike soli 
  • 2 kašike šećera 
  • 2 kašičice sirćetne kiseline 
  • biber u zrnu 
  • senf 
  • korijander 
  • 1 kg krastavaca 

Priprema: 

Operite krastavce, pa isecite  po 1-2 mm sa obe strane. Zatim ih potopite 3-4 sata u hladnu vodu. Na dno sterilizovanih tegli stavite listove trešnje (po 2 lista), malo mirođije, pa pobiberite, dodajte sekcani korijander (može i sušeni), kao i senf. Napunite tegle (3 l) krastavcima i sipajte ključalu vodu (nemojte da napunite teglu). U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ostavite da proključa. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i dobijenim prelivom prelijte kisele krastavce. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopako. 

Salata sa kuvanim jajima TikTok/thestayathomechef

Izvor: Stvar ukusa