Posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama se pravi za samo pola sata. Sastoji se iz ovsenih pahuljica i integralnog brašna, a preliven je čistom crnom čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom, hrskav, pravi se za pola sata. A evo i kako da napravite posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama!
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 130 g integralnog brašna
- 50 g običnog brašna
- 150 g smeđeg šećera
- 2 kašike meda
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2 kašike ključale vode
- 150 g otopljene crne čokolade
Recept za posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama
Zagrejte rernu
Za posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama zagrejte rernu na 160°C. U posudi za mešanje pomešajte ovsene pahuljice, brašno i šećer sa prstohvatom soli. Stavite ulje i med u veliki tiganj postavljen na srednju vatru i istopite ih, a zatim sklonite sa vatre.
Napravite testo
Pomešajte sodu bikarbonu i ključalu vodu u maloj posudi, sipajte u toplo ulje/sirup i promešajte da se sjedine. Prelijte smesu preko suvih sastojaka i mešajte da dobijete testo. Razvaljajte kašike testa u kuglice veličine oraha. Razmaknite ih otprilike 5 cm na pripremljenomm plehu i spljoštite dlanom.
Pecite i prelijte čokoladom
Pecite 10-12 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite na tepsiji 5-6 minuta da se malo stegnu. Kada se ohlade, na svaki biskvit sipajte malo otopljene crne čokolade i premažite poleđinom kašike, ili nožem. Uživajte u posnom keksu sa čokoladom i ovsenim pahuljicama.
Pročitajte i kako se prave posne krofne od 2 sastojka
Bonus video
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus