Posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama se pravi za samo pola sata. Sastoji se iz ovsenih pahuljica i integralnog brašna, a preliven je čistom crnom čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i posni keks sa čokoladom, hrskav, pravi se za pola sata. A evo i kako da napravite posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama!

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 130 g integralnog brašna
  • 50 g običnog brašna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašike ključale vode
  • 150 g otopljene crne čokolade

Recept za posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama

12:25
Korak 1

Zagrejte rernu

Za posni keks sa čokoladom i ovsenim pahuljicama zagrejte rernu na 160°C. U posudi za mešanje pomešajte ovsene pahuljice, brašno i šećer sa prstohvatom soli. Stavite ulje i med u veliki tiganj postavljen na srednju vatru i istopite ih, a zatim sklonite sa vatre.

12:27
Korak 2

Napravite testo

Pomešajte sodu bikarbonu i ključalu vodu u maloj posudi, sipajte u toplo ulje/sirup i promešajte da se sjedine. Prelijte smesu preko suvih sastojaka i mešajte da dobijete testo. Razvaljajte kašike testa u kuglice veličine oraha. Razmaknite ih otprilike 5 cm na pripremljenomm plehu i spljoštite dlanom.

12:28
Korak 3

Pecite i prelijte čokoladom

Pecite 10-12 minuta dok ne porumene. Izvadite iz rerne i ostavite na tepsiji 5-6 minuta da se malo stegnu. Kada se ohlade, na svaki biskvit sipajte malo otopljene crne čokolade i premažite poleđinom kašike, ili nožem. Uživajte u posnom keksu sa čokoladom i ovsenim pahuljicama.

Pročitajte i kako se prave posne krofne od 2 sastojka

Bonus video

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

StvarUkusa/L.S.