Veruje se da su prve krofne nastale još u antičkoj Grčkoj i starom Rimu, a tada su se pravile kao trake od testa koje su se prelivale medom. Ali, najveću popularnost krofne stiču u 15. veku kada su se služile na evropskim dvorovima, a tada su se već pravite kao loptice od testa koje su se umakale u šećer. Danci su recept za krofne doneli u Ameriku u 19. veku i tada nastaju najrazličitiji recepti za ovo slatko testo. Mi vam danas donosimo i posni recept za najjednostavnije krofne od samo 2 sastojka. Sigurni smo da će vam se dopasti. 

Za ove krofne vam je potrebno samopodižuće brašno koje kod nas nema da se kupi, ali lako može da se napravi kod kuće

Sastojci:

Recept za posne krofne od 2 sastojka:

12:41
Korak 1

Napravite testo 

U posudi pomešajte jogurt i samopodižuće brašno (možete da dodate i kašičicu ekstrakta vanile), pa dobro umesite testo. Podelite ga na 8-10 jednakih delova. 

12:41
Korak 2

Oblikujte krofne 

Oblikujte loptice od delova, pa na sredini napravite rupu prstom. 

12:41
Korak 3

Pržite ili pecite krofne 

Pržite krofne u zagrejanom ulju ili poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C. Vruće krofne možete da uvaljate u šećer i cimet. Samo pomešajte 3 kašičice šećera i jednu cimeta.

Pročitajte i ovo: Francuske krofne bez kvasca

BONUS VIDEO: 

Krofne sa rupom na sredini Intsgram/Cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)