Krompir je omiljeni prilog svima, a postoji milion načina za njegovu pripremu. Najčešće se jede prženi ili pečene, a ono što je bitno jeste dobro da ga pripremite. U toku je Uskršnji post, a u tom periodu postoje i dani kada se posti na vodi. To ne znači da morate da se odričete omiljene hrane, a mi vam donosimo sjajan recept za prženi krompir na vodi. 

Sastojci:

  • 400 g krompira
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašičica slatke paprike

Recept za prženi krompir bez kapi ulja:

17:07
Korak 1

Pripremite krompir

Isecite krompir po želji, pa ga stavite u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte nekih 15 minuta. Procedite, pa dodajte so, biber, slatku papriku i brašno i sve dobro promešajte. Sve dobro sjedinite.

17:07
Korak 2

Pržite krompir

U tiganju na malo vode propržite sitno seckani praziluk, pa kada omekša dodajte krompir. Pržite krompir dok ne dobije zlatni boju. Povremeno promešajte i ako je potrebno sipajte još malo vode. Nemojte da preterujete, jer ne treba da se kuva, već da se prži.

17:07
Korak 3

Služite krompir

Prženi krompir možete da služite sa salatom po izboru, kao i sa kuvanim povrćem.

BONUS VIDEO: 

Instagram/ somethingnutritious  Pečeni krompir

(StvarUkusa/S.B.)

Pržite krompir
Pržite krompir
Pržite krompir