Krompir je omiljeni prilog svima, a postoji milion načina za njegovu pripremu. Najčešće se jede prženi ili pečene, a ono što je bitno jeste dobro da ga pripremite. U toku je Uskršnji post, a u tom periodu postoje i dani kada se posti na vodi. To ne znači da morate da se odričete omiljene hrane, a mi vam donosimo sjajan recept za prženi krompir na vodi.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 kašika kukuruznog brašna
- 1 kašičica slatke paprike
Recept za prženi krompir bez kapi ulja:
Pripremite krompir
Isecite krompir po želji, pa ga stavite u šerpu sa ključalom vodom i kuvajte nekih 15 minuta. Procedite, pa dodajte so, biber, slatku papriku i brašno i sve dobro promešajte. Sve dobro sjedinite.
Pržite krompir
U tiganju na malo vode propržite sitno seckani praziluk, pa kada omekša dodajte krompir. Pržite krompir dok ne dobije zlatni boju. Povremeno promešajte i ako je potrebno sipajte još malo vode. Nemojte da preterujete, jer ne treba da se kuva, već da se prži.
Služite krompir
Prženi krompir možete da služite sa salatom po izboru, kao i sa kuvanim povrćem.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Pržite krompir
Pržite krompir
Pržite krompir
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo