Brauni je čuveni čokoladni kolač koji se pravi najjednostavnije moguće. Sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i onda ispečete. Ovaj sočan kolač od mekanog biskvita mnogi vole da jedu, a mi vam danas donosimo i posni recept za brauni. Pravi se od svega par sastojka, a bez obzira što ne sadrži ni mleko ni jaja, neverovatno je slastan.
Sastojci:
- 2 banane
- 125 g putera od kikirikija
- 100 g kakaoa
- 60 g mlevenih ovsenih pahuljica
- 2 kašike meda
- 100 g posne čokolade
Recept za posni čokoladni brauni:
Napravite smesu
U posudi pomešajte banane koje ste izblendirali, pa dodajte puter od kikirikija, kakao, ovsene pahuljice i med. Sve dobro sjedinite, a ako vam je lakše sve sastojke možete da izblendirate.
Ispecite brauni
Sipajte smesu u kalup koji ste obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Izvadite i ohladite na sobnoj temeraturi, pa stavite u frižider na sat vremena.
Prelijte brauni glazurom
Istopite čokoladu sa vodom, pa sipajte preko kolača i poravnajte. Vratite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Jednostavan recept za najukusniji brauni
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem