Braunisu poznati američki kolač, a mogu da se prave u različitim oblicima. Osnova je uvek od čokoalde, a vaš je izbor da li ćete ih dodatno ukrasiti seckanim slatkišem. Prvi recept za braunije kakve poznajemo se pojavio u knjizi Bostonske škole kuvanja iz 1896., koju je napisala Feni Farmer.  Danas postoji hiljadu recepata za ovaj kolačkoje možete pronaći na internetu, a od vas zavisi kako će ispasti i šta tačno volite. Postoji verovanje koje kaže da ovaj kolač potiče iz Bostona, kada je neka žena odlučila da ispeče tortu, ali nije stavila prašak za pecivo. Pošto čokoladna torta nije narsala, ona je odlučila da je ne baci,nego da je iseče na ravne komade.

  • Sastojci:
  • 45 g ovsenih pahuljica 
  • 90 g pirea od jabuka (banane)
  • 60 ml mleka (može sojino)
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika kakaoa
  • čokolada

Priprema:
Ovsene pahuljice izblendirajte, pa stavite u posudu. Zatim dodajte pire od jabuke ili banane, mleko, prašak za pecivo i kakao. Promšejate i sipajte u blaog nauljenu posudu u kojoj ćete peći. Pospite rendanom ili mrvicama čokolade, pa pecite na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE