Jedan od najpopularnijih kolača je svakako i čizkejk koji se služio u staroj Grčkoj. Prvobitno se pravio od sira i brašna, pa se pekao u rerni, ali današnje moderne verzije su jednostavnije, a kombinacija ukusa je fantastična.Možete da ih pravite na milion načina, a svaka domaćica ima svoju tajnu, ali mi predlažemo da isprobate i obrnuti čizkejk.Preko keksa poređajte voćni fil, a tek onda fil od krem sira. Uživajte!
- Sastojci:
- 150 g keksa
- 100 g šećera
- 200 g jagoda (može džem ili slatko)
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 150 g krem sira
- 70 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
Keks poređajte u posudu, a u šerpu sipajte šećer, pa dodajte jagode. Mešajte dok se ne istopi šećer, pa sipajte preko keksa. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri. Za to vreme umutite krem sir i kakao, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Zatim želatin otopite na pari, pa dodajte u fil sa krem sirom i umutite. Sipajte preko jagoda. Stavite kratko u frižider.
Napomena: Umesto jagoda možete da koristite džem ili slatko, ali onda izbacite i šećer.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem