Jedan od najpopularnijih kolača je svakako i čizkejk koji se služio u staroj Grčkoj. Prvobitno se pravio od sira i brašna, pa se pekao u rerni, ali današnje moderne verzije su jednostavnije, a kombinacija ukusa je fantastična.Možete da ih pravite na milion načina, a svaka domaćica ima svoju tajnu, ali mi predlažemo da isprobate i obrnuti čizkejk.Preko keksa poređajte voćni fil, a tek onda fil od krem sira. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 150 g keksa
  • 100 g šećera  
  • 200 g jagoda (može džem ili slatko)  
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode 
  • 150 g krem sira 
  • 70 g kakaoa
  • 250 ml slatke pavlake 

Priprema:
Keks poređajte u posudu, a u šerpu sipajte šećer, pa dodajte jagode. Mešajte dok se ne istopi šećer, pa sipajte preko keksa. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri. Za to vreme umutite krem sir i kakao, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Zatim želatin otopite na pari, pa dodajte u fil sa krem sirom i umutite. Sipajte preko jagoda. Stavite kratko u frižider.

Napomena: Umesto jagoda možete da koristite džem ili slatko, ali onda izbacite i šećer. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE