Čizkejk je jedna od najpopularnijih torti, a glavna odlika je što se brzo pravi i ne peče se. Originalni čizkejk se pravi sa podlogom od keksa, filom od sira i želatiranim voćem na vrhu. Verzija u nastavku je malo drugačija. Podloga je voćna sa tajnim sastojkom - ekspandiranipirinač, a fil od slatke pavlake. Napravite i uživajte u ukusu.

  • Sastojci:
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode
  • 30 g ekspandiranog pirinča
  • 200 g malina
  • 150 g šećera
  • 3 g gustina
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • 300 ml slatke pavlake

Priprema:

Želatin potopiti u vodi i ostaviti da nabubri. U četvrtastu vatrostalnu posudu na dno stavite pirinač. Maline stavite u šerpicu sa šećerom i gustinom i zagrevajte. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Nakon toga prelijte preko pirinča i malo promešajte. Stavite u frižider. Kondenzovano mleko umutite sa slatkom pavlakom. Dodajte zagrejani nabubreli želatin pa umutite. Sipajte preko malina. Stavite u frižider na sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE