Čizkejk je jedna od najpopularnijih torti, a glavna odlika je što se brzo pravi i ne peče se. Originalni čizkejk se pravi sa podlogom od keksa, filom od sira i želatiranim voćem na vrhu. Verzija u nastavku je malo drugačija. Podloga je voćna sa tajnim sastojkom - ekspandiranipirinač, a fil od slatke pavlake. Napravite i uživajte u ukusu.
- Sastojci:
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 30 g ekspandiranog pirinča
- 200 g malina
- 150 g šećera
- 3 g gustina
- 100 g kondenzovanog mleka
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
Želatin potopiti u vodi i ostaviti da nabubri. U četvrtastu vatrostalnu posudu na dno stavite pirinač. Maline stavite u šerpicu sa šećerom i gustinom i zagrevajte. Dovedite do ključanja i kuvajte 5 minuta. Ostavite da se ohladi. Nakon toga prelijte preko pirinča i malo promešajte. Stavite u frižider. Kondenzovano mleko umutite sa slatkom pavlakom. Dodajte zagrejani nabubreli želatin pa umutite. Sipajte preko malina. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom