Počela je sezona bundeve, a od nje možete da napravite razne ukusne slatkiše kao što su ovi keksići. Jednostavno i lako se prave, a upravo im bundeva daje specifičan ukus. Sjajno se slažu uz šoljicu kafe, a nećete moći da prestanete da ih jedete. Obradujte ukućane jednostavnom, a ukusnom zanimacijom, a ukoliko ih budete držali u kutiji sa poklopcem ostaće sveži i do nedelju dana. 

  • Sastojci:
  • 400 g bundeve
  • 1 kašika šećera
  • 2 jajeta
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 g šećera u prahu
  • 280 g brašna
  • 12 g praška za pecivo

Priprema:

Bundevu očistite, isecite na kocke, stavite u šerpicu i pospite kašikom šećera. Nalijte čašom vode, pa kuvajte na umerenoj vatri oko 15 minuta. Kada omekša ispasirajte viljuškom, dodajte vanilin šećer, jaja, ulje i šećer u prahu, pa sve dobro izmešajte. U smesu dodajte brašno i prašak za pecivo, pa još jednom sve dobro izmešajte. Zamesite tako da dobijete glatko testo. Testo podelite u 4 jednaka dela, pa od svakog napravite oblik štapića. Secite na parčiće dužine oko 3 cm i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta. Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE