Ukoliko ste jedni od onih koji uvek moraju nešto da grickaju, onda je ovaj recept idelalan za vas.Domaći čokoladni keksići sa kokosom predivno su hrskavi spolja, a mekani iznutra i savršeno se slažu uz šoljicu kafe. Kokos im daje predivnu aromu, a priprema je vrlo jednostavna i laka. Nemojte više da kupujete gotov keks koji je pun raznih veštačkih dodataka, već sami zamesite ukusan slatkiš, a pravljenje može da bude zabava za celu porodicu.
Sastojci:
60 g putera
prstohvat soli
100 g šećera u prahu
8 g vanilin šećera
100 ml ulja
1 jaje
20 g kokosa
40 g kakao praha
30 g čokoladnih mrvica
8 g praška za pecivo
300 g brašna
Priprema:
U činiji pomešajte puter, so, šećer i vanilin šećer, pa dobro izmešajte da se sve sjedini i puter postane penast. Dodajte ulje, pa još jednom sve lepo sjedinite. U smesu ubacite jaje, promešajte, a zatim dodajte kakao i kokos. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a zatim dodajte i čokoladne mrvice. Brašno i prašak za pecivo pomešajte, pa dodajte u činiju. Zamesite glatko testo. Rukama odvajajte manje komade testa i dlanovima formirajte loptice, koje ćete sa jedne strane umočiti u kristal šećer, a potom ih ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Ukoliko želite da keksići imaju šaru pritisnite ih odozgo modlom ili vuljuškom. Pecite čokoladne keksiće u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem