Pržene rolnice sa jabukama su idealan način da iskoristite sezonu ovog voća, kog na pijacama ima u izobilju. Biće posebno hrskave spolja i vazdušaste iznutra, a odlične su i kao poslastica ili slatka večera uz šolju toplog mleka. Prave se od domaćeg dizanog testa, a ne morate da budete preterano iskusni da bi vam uspelo, jer je priprema veoma laka.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 7 g suvog kvasca
- 5 g sode bikarbone
- 30 g šećera
- 1 jaje
- 100 ml toplog mleka
- 2 jabuke
Priprema:
Umutiti jaje, mleko, šećer i kvasac zajedno. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte u činiju sa kvascem i jajima. Mesite testo dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji oko sat vremena, a zatim ga razvucite u pravougaonik. Jabuke oljuštite, očistite od koštica i nasecite na tanje kriške. Poređajte ih po celoj dužini testa, a zatim pažljivo zamotajte testo u rolat i pritisnite ivice. Isecite rolat na parčiće jednake debljine. Pažljivo ih spuštajte u zagrejano ulje i pržite sa obe strane dok ne porumene. Pre serviranja ih uvaljajte u šećer. Pripremu možete pogledati u videu ispod teksta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus