Na ovu poslasticu možemo da gledamo kao na patišpanj ili na tortu. Pravi se od jogurta i maslinovog ulja, a ova 2 sastojka biskvit čine izuzetno mekanim. Možete da ukrasiti kokosom ili mlevenim bademom, a neobična kombinacija namirnica čini ovu poslasticu jedinstvenom.
Sastojci:
Za testo:
1 šolja jogurta
3 jajeta
1 šolja šećera
2 šolje brašna
1 šolja maslinovog ulja
sok od 2 limuna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
korica 1 limuna
prstohvat soli
Za glazuru:
1,5 šolja šećera u prahu
sok od 1 limuna
kokos
Priprema:
U posudi pomešajte jogurt, jaja, šećer, ekstrakt vanile, limunovu koricu i limunov sok. Dobro promešajte i dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dodajte i prstohvat soli i maslinovo ulje. Dobro sjedinite. Kalup za torte premažite uljem i pospite brašnom. Sipajte testo i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ohladite tortu na sobnoj temepraturi. Blago propržite kokos. Pomešajte šećer u prahu sa sokom od jednog limuna dok smesa ne postane glatka. Premažite vrh torte ravnomerno i slobodno neka glazura curi sa torte. Pospite prženim kokosom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus