Kolači sa jogurtom su skoro postali popularni zbog osvežavajućeg ukusa i lake pripreme. Leti najviše prijaju lagani kolači, a ovaj možete da dekorišete i voćem po želji. Od 3 sastojka napravite koru, a isto toliko vam je potrebno i za predivan kremasti fil. Svaki zalogaj se topi u ustima, a i ne košata puno. Jedan neobičan sastojak ga izdvaja od drugih kolača, a to je čaj.
Sastojci:
- 90 g šećera
- 2 jajeta
- 100 g mlevenih ovsenih pahuljica
- 500 ml običnog jogurta
- 100 ml čaja
- 45 g skroba
Priprema:
Jaja i šećer umutite, pa dodajte mlevene ovsene pahuljice i promešajte. Možete da dodate ekstrakt pomorandže ako želite. Sipajte u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. Pomešajte jogurt, čaj koji ste prethodno skuvali i skorb. Kuvajte uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta pre nego što krene da vri. Sipajte preko kore, pa ostavite u frižideru bar 2 sata ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem